Snabblån är en term som blivit allt vanligare i Sverige och som sprider ut sig bland olika former av lån varav den första benämningen som snabblån användes för var egentligen en synonym för sms lån men omfattar idag alla lån som går snabbt.

Det finns dock en liten skillnad och det är att det kan vara ett lån som går snabbt att ansöka om eller ett lån där du har pengarna på kontot snabbt men det finns inte riktigt någon ordentlig definition på vad som är det rätta.

Snabblån i benämningen snabba lån där du får pengarna utbetalade snabbt finns det väldigt många av och numera finns det även korttidskrediter där du har pengarna på kontot inom 15 minuter om du har samma bank som långivaren och ansökan kommer in under handläggningstiden då nästan alla långivare i dag har en snabb ansökningsprocess där man kan få svaret på om man blivit beviljad eller inte snabbt.

Det betyder att du snabbt och enkelt kan hitta en långivare som gör utbetalningar från samma bank och där du har pengarna på kontot samma dag åtminstone men absolut senast är dagen efter.

Det finns även flera långivare som erbjuder snabblån räntefritt och där du kan låna trots betalningsanmärkningar vilket gör snabblån till en låneform som nästan alla kan använda sig av om man behöver lite extra pengar och är den absolut enklaste lösningen på tillfälliga ekonomiska problem som uppstår.

Snabblån online

Även om termen sms lån främst gällde lån där man ansökte via sms så sker alla ansökningar för snabblån idag främst online där du enkelt på långivarens hemsida med ett par knapptryck kan ansöka om valt belopp och få beskedet om du blivit beviljat lånet omedelbart även om ett par långivare kräver att man identifierar sig antingen med E-id eller med en kopia på legitimation som scannas och skickas till långivaren.

Även konventionella långivare har idag en betydligt snabbare låneprocess i och med att e-id blivit en så stor del av vår vardag på nätet varav låntagaren enkelt ansöker, får besked och kan skriva under låneavtalet omedelbart och sen görs en utbetalning från långivaren väldigt fort.

Så även om många främst ser snabblån som en synonym till sms lån så har det i dag blivit lika vanligt att ett snabblån egentligen är ett vanligt privatlån där det med e-ids hjälp blivit nästan lika snabbt som ett sms lån.

Det finns många jämförelsetjänster idag för att enkelt och snabbt jämföra snabblån online så att du med minimal arbetsinsats kan hitta det bästa och billigaste lånet utan några som helst problem.

Snabblån utan ränta

Det kan låta lite förvirrande men det finns idag flera långivare som sysslar med snabblån som lånar ut utan ränta, du betalar bara tillbaka summan du lånat plus en avi avgift om du valt traditionell pappersfaktura men om du valt e faktura så är det bara lånesumman du betalar tillbaka.

Ofta finns det speciella villkor för att kunna låna utan ränta och den vanligaste är att det är första gången man lånar pengar hos just den långivaren och betalar tillbaka lånet inom 30 dagar.

Det finns även snabblån utan ränta där du har en längre återbetalningsperiod men det är väldigt ovanligt då det vanliga är just 30 dagar, även om det finns ett uttryck som heter att inget är gratis så är det här det närmaste man kan komma till just det och det är ett sätt från långivarens sida att marknadsföra sina lån så nästa gång du väljer samma långivare så tillkommer räntan som vanligt.

Flera långivare har belopp på mellan 500 och 6000 kr som man kan låna räntefritt under 30 dagar utan att man förbinder sig för något annat än att återbetala beloppet man lånat.

Snabblån direkt

Att få ett snabblån direkt är inte direkt speciellt svårt men det finns ett par faktorer man ska tänka på varav den främsta är vilken bank man använder då det är det mest avgörande om pengarna kommer in direkt eller om dem kommer in dagen därpå.

De flesta långivare har att om man ansöker innan 12 så har man pengarna på kontot samma dag men även om man ansöker senare och både långivare och låntagare har samma bank så har man pengarna samma dag. Det enklaste sättet att få reda på om långivaren har direktutbetalning till din bank är att antingen skicka ett mail, ringa eller läsa på deras hemsida där det ofta står vilka betalningsrutiner som finns för utbetalningen av lånen.

Handelsbanken och Nordea är de två bankerna som de flesta långivarna använder sig av och man kan nästan vara säker på att pengarna finns på kontot samma dag även om det kanske inte är inom 15 minuter från det att lånet blivit beviljat.

En annan faktor är hur man identifierar sig då det finns vissa långivare som inte använder sig av e-id även om det inte är många och då krävs det att man scannar en kopia på sin legitimation och mailar in vilket kan ta lite tid om man inte har en scanner. Det kan även hända att långivaren ringer upp och ställer några kontrollfrågar för att verkligen kontrollera att det är rätt person som försöker låna pengar.

Kraven som finns för att få ett snabblån beviljat är att man är bosatt och folkbokförd i Sverige och har någon form av inkomst. Det krävs också att bankkontot står i det namnet man lånar i och vissa långivare kräver också att telefon numret man anger står i samma namn.

Direktutbetalning av ditt snabblån

Om du uppfyller alla kraven och använt dig att e-id så finns det ingen anledning till att pengarna inte finns på ditt konto samma dag. Men som det står ovan så är det bäst att kontrollera om långivaren gör en direktutbetalning till din bank och har du inte Nordea eller handelsbanken så är det lite svårare att få en direktutbetalning även om pengarna kan komma in samma dag.

På långivaren hemsida står det ofta vilka banker som de gör direktutbetalningar till och hur snabbt man kan förvänta sig att pengarna finns på kontot efter det att ansökan blivit beviljad.

Om du har en annan bank än någon av de 4 storbankerna så är det mycket svårare att få en direktutbetalning även om några långivare börjat göra utbetalningar även till mindre banker så är det inte många och det kan vara väldigt svårt att hitta en långivare som gör direktutbetalningar till mindre banker.

Billiga snabblån

Som med alla lån och krediter så krävs det rätt så mycket research för att hitta det billigaste och bästa lånet och det samma gäller för billiga snabblån även om det i dag blivit enklare då det finns en mängd olika jämförelsetjänster som förser dig med all information du behöver. Det bästa är att använda dig av en sådan för att få en översikt och om du saknar betalningsanmärkningar och har en rimlig årsinkomst så ska det inte vara några problem att få ett billigt snabblån utbetalat samma dag.

Då räntan på ett snabblån kan skilja från räntefritt till att man betalar nästan det dubbla i ränta så kan det spara dig tusentals kronor att faktiskt jämföra kostnaden för snabblån mot varandra och inte bara ta första bästa. Ett snabblån som är räntefritt jämfört med ett där du betalar ränta är pengar du kunde ha använt till annat så jämför alla snabblån ordentligt även de billiga så att du får det bästa lånet du kan få.

Att få ett snabblån trots betalningsanmärkningar kan vara svårare och du hittar mer information om det under rubriken snabblån med betalningsanmärkning.

Snabblån med betalningsanmärkning

Även om det likt alla andra låneformer självklart är svårare att få ett snabblån med betalningsanmärkning beviljat så finns det ett par långivare som har riktat in sig just på den målgruppen och erbjuder lån även om de är dyrare än de som inte accepterar betalningsanmärkningar.

Däremot så är det svårt att säga om just du kan få ett snabblån trots dina betalningsanmärkningar då det finns ett par faktorer som spelar in om du kan bli beviljad varav den största är huruvida du har något skuldsaldo hos kronofogden då du inte kommer att bli beviljad ett lån då det vid skrivande stund inte finns en ända långivare som accepterar att man har ett skuldsaldo hos kronofogden.

Om du saknar det och i övrigt har en ordnad privatekonomi så ska det inte vara några problem att hitta en långivare som är villig att låna ut pengar.

Har du flera betalningsanmärkningar kan det också påverka din möjlighet att låna pengar och det kan även bero på hur gamla alternativt nya dina betalningsanmärkningar är.

Men tänk på att trots dina betalningsanmärkningar så finns det alltid billigare och dyrare lån att välja mellan så jämför långivarna så att du hittar den långivare som ger dig ett lån till lägst ränta.

Snabblån utan kreditupplysning

Det är egentligen lite av en felskrivning då det inte finns någon långivare som inte tar en kreditupplysning på en eventuell låntagare utan det man menar är egentligen om huruvida långivaren tar en UC eller inte.

UC är en kreditupplysningsbyrå som står för upplysningscentralen och är den vanligaste bland banker och andra större långivare.

De flesta långivarna inom snabblån tar en kreditupplysning men använder sig inte av UC utan av andra kreditupplysningsbolag så det finns ingen synlig förfrågan hos UC att du tagit eller ansökt om ett snabblån vilket är vad de flesta vill slippa då det kan göra det svårare om man någon gång i framtiden kommer att vilja söka efter ett större privatlån eller bolån.

Det finns nästan alltid en faq hos långivaren och där står det med väldigt få undantag alltid om vilket kreditupplysningsbolag som används och då kan du undvika att få en förfrågan hos UC som finns kvar i ett par år.

Snabblån utan inkomst

Det finns ett par långivare som accepterar dig som låntagare även om du saknar någon inkomst men det är inte många och det är oftast väldigt små belopp som du har möjligheten att låna ofta inte mer än 1000 kr även om det självklart kan finnas undantag.

Det finns dock ett par risker att ta ett snabblån utan att ha någon inkomst varav den största självklart är hur du ska betala tillbaka lånet då du inte har någon inkomst. CSN räknar en del långivare som en inkomst och kräver bara att man skickar in en bekräftelse för att man får studiemedel utbetalt så ska det inte vara några problem.

Om du får problem med ditt snabblån så ska du så fort som möjligt kontakta långivaren för att försöka lösa det hela utan att det går vidare till kronofogden eller inkasso då det kan bli väldigt dyrt i längden och de flesta långivare är öppna för betalningsplaner även om du nog kommer få svårt att låna hos dem igen.

Ta ett snabblån under helgen

Snabblån under helgen kan ibland vara ett problem då inte alla långivare har öppet under helgen eller så har du en bank som långivaren inte gör en direktutbetalning till och då finns det egentligen bara två alternativ varav det ena självklart är att vänta tills måndag innan pengarna kommit in men det andra alternativet är att faktiskt kolla runt bland långivarna då det nästan alltid finns en långivare som har öppet och som gör en direktutbetalning till din bank .

Men då transaktioner mellan banker inte går igenom under helgen så kan det vara så att ingen långivare gör en utbetalning till din bank och om det är så att du har en annan bank än Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank så kan det vara svårt.

Du kan alltid ringa långivaren för att kontrollera om de gör utbetalningar under helgen och vilka banker som har direktutbetalning.

Bra snabblån så enkelt som möjligt

För att du ska hitta det bästa snabblånet så finns det ett par alternativ och det första är att helst ska det vara ett räntefritt snabblån så att du slipper betala mer än vad du lånat och det ska vara under så lång tid som möjligt om det nu inte är några dagar som du behöver låna pengarna för.

Tänk även på att vissa långivare som i vanliga fall inte har räntefria lån ibland ger dig en möjlighet att låna pengarna räntefritt under 14 dagar.

För att kunna ansöka om ett snabblån så snabbt som möjligt så är det bästa att skaffa ett e-id då det förenklar processen och gör även att sådana saker som att behöva scanna id kortet eller svara på kontrollfrågor när långivaren ringer inte längre behövs och du får då in pengarna på kontot snabbare.

Om du nu inte har något e-id så var beredd vid telefonen så att du inte missar samtalet då det kan dröja innan pengarna betalas ut då de inte betalar ut dem innan de har ställt kontrollfrågorna så det bästa är att använda sig av e-id.

Saker att tänka på rörande snabblån

Snabblån är precis som vilket lån som helst men oftast ska det betalas tillbaka snabbare än ett vanligt privatlån vilket kan göra en dålig ekonomi ännu sämre så det bästa är att inte låna mer än vad man har råd att betala tillbaka. Om du mot förmodan har svårigheter att betala tillbaka ditt snabblån så kontakta långivaren omedelbart för att försöka hitta en lösning som inte gäller inkasso eller kronofogde då det kan göra snabblånet till en väldigt dyr affär för dig.

Om du redan har tagit snabblån räntefritt hos en långivare så finns det flera som erbjuder räntefria lån och som du då kan spara en del pengar på om du lånar hos dem istället för den du redan använt och om du har betalningsanmärkningar men inget skuldsaldo så finns det flera långivare som kommer att låna ut pengar till dig så länge du har en ordnad privatekonomi.

Om du är bosatt på en annan adress än den du är folkbokförd se till att du får fakturan via email så att du inte missar att betala den då fakturor hos snabblångivare snabbt går vidare till inkasso om dem inte blir betalda.

Flera snabblån och nya snabblån

Du kan självklart låna pengar från flera snabblån företag samtidigt så länge som de inte ägs av samma företag och kan vara ett alternativ till ett stort och dyrt lån hos en snabblångivare så kan man försöka hitta 2-3 mindre lån men som är räntefria och på det sättet spara ganska mycket pengar.

Det finns även en del små snabblångivare som bara erbjuder upp till 3000 kr men som har rätt bra räntor jämfört med andra långivare som erbjuder upp till 10 000 kr och då kan en kombination av flera smålån vara billigare än ett större.

Så jämför kostnaderna ordentligt innan du väljer ditt snabblån då det nästan alltid finns ett bättre alternativ eller om inte det ett annat alternativ som kostar mindre.

Men samtidigt är det viktigt att påpeka att snabblån snabbt kan bli en stor ekonomisk belastning så räkna noggrant ut hur mycket du har råd att betala tillbaka och då det finns en del långivare som erbjuder en delbetalning av lånet på upp till 6 månader så kan det ibland vara det enda sättet som gör att du har råd att ta ett snabblån på den summan du behöver.

När det gäller nya snabblån så kan det vara ett sätt att hitta snabblån räntefritt där inte redan lånat och kan absolut vara värt att leta efter då det hela tiden dyker upp nya snabblångivare som erbjuder ett räntefritt lån första månaden.